TIKTOK, VRIJEME CURI: Šta će biti s popularnom društvenom mrežom, započeo žalbeni postupak....

TikTok i ByteDance su uvijek poricali veze s kineskim vlastima i opisivali zakon kao "ozbiljan napad na slobodu govora".

  • HiTec

  • 16. Sep. 2024  

  • 0

TikTok će u ponedjeljak početi da pred sudom iznosi argumente protiv zakona kojim ga namjeravaju zabraniti u SAD-u, osim ako kineski vlasnik ByteDance ne proda aplikaciju za društvene mreže u roku od devet mjeseci.

Zakon - koji je američki predsjednik Joe Biden potpisao u aprilu - potaknut je zabrinutošću da su podaci američkih korisnika dostupni za eksploataciju od strane kineske vlade.

TikTok i ByteDance su uvijek poricali veze s kineskim vlastima i opisivali zakon kao "ozbiljan napad na slobodu govora".

Firma koja tvrdi da ima više od 170 miliona američkih korisnika iznijet će svoje argumente pred tročlanim vijećem žalbenog suda u Washingtonu, javlja BBC.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...