GRAĐANI SANSKOG MOSTA ŠOKIRANI: S ubicom i prije bilo nesuglasica

Građani su šokirani. Sve žrtve i domara škole poznavao je bivši direktor i profesor hemije Nasution Kljunić. Tvrdi, sa domarom je i ranije bilo nesuglasica.

  • Vijesti

  • 21. Avg. 2024  21. Avg. 2024

  • 0

Stravičan zločin u Sanskom Mostu. Mehmed Vukalić, pomoćni radnik gimnazije u Sanskom Mostu, ubio je jutros direktora te škole Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.  

Nakon počinjenog ubistva, on je pokušao samoubistvo, ali je zadobio tjelesne povrede. Sa prostrelnom ranom na grudima primljen je u UKC u Banja Luci gdje je operisan te je prema zadnjim informacijama stabilno, potvrđeno je za Vijesti.ba.



Pomoćni radnik Gimnazije Mehmed Vukalić ušao je sa automatskom puškom rano jutros na sastanak koji se održavao u školi i ciljano tražio direktora, sekretaricu i profesoricu engleskog jezika i tom prilikom pucao na njih i na licu mjesta ih ubio.



Građani su šokirani. Sve žrtve i domara škole poznavao je bivši direktor i profesor hemije Nasution Kljunić. Tvrdi, sa domarom je i ranije bilo nesuglasica.



- Oni su profesori, ovi su direktori, njega je to nekad pogađalo kad mu se kaže da treba uraditi jer on je trebao, po njegovoj priči, jer mi se žalio više puta, trebao je raditi kao kućni majstor, postavljen je kao čistač i to je njega izjedalo. Smatrao je da se vrše određeni pritisci na njega, a ova ekipa je ta koja je pokrenula disciplinsku protiv njega i to je kulminiralo - rekao je Kljunić.



Građani ne pamte ovakvu tragediju koja se dogodila u Sanskom Mostu, kaže načelnik opštine Faris Hasanbegović.



- Ovo je događaj koji je zatekao sve nas u Sanskom Mostu. Ovo je nešto na šta ne možete biti pripremljeni. Ovo se ne dešava često i gotovo da se ne pamti. Ono što je moja poruka građanima jeste da je ovo izolovan slučaj - istakao je Hasanbegović.



U policiji Unsko-sanskog kantona kažu da je uviđaj završen i da se utvrđuju okolnosti ovog krivičnog djela.



Nezvanično, motiv za ovakav čin bila je Vukalićeva suspenzija, a tokom procesa suspenzije u komisiji su upravo bili ubijeni direktor škole Nijaz Halilović, profesorica engleskog Gordana Midžan i sekretar škole Nisveta Kljunić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...