OGLASILI SE IZ UKC BANJA LUKA: Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu operisan

Sve dalje prognoze u vezi njegovog zdravstvenog stanja su krajnje preuranjene, kažu u UKC-u.

  • Hronika

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Mehemed Vukalić, domar gimnazije u Sanskom Mostu koji je danas ubio direktora i dvije radnice ove škole, operisan je u UKC-u RS-a u Banjoj Luci, te je smješten u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Pacijent inicijala M. V. (1963) dovezen je kolima Službe hitne pomoći Opće Bolnice Sanski Most u Urgentni centar UKC-a u 12.05 sati sa prostrelnom ranom grudnog koša. Pacijent je prilikom prijema bio svjestan i nakon dijagnostičke procedure uslijedio je operativni zahvat, naveli su iz UKC-a.

Prema riječima prof. dr. Vlade Đajića, generalnog direktora UKC-a RS-a, nakon operativnog zahvata pacijent je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, gdje ostaje na daljem liječenju.

Sve dalje prognoze u vezi njegovog zdravstvenog stanja su krajnje preuranjene, kažu u UKC-u.

Vukalić je jutros iz automatske puške, koju je nelegalno posjedovao, ubio direktora škole Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan te sekretaricu Nisvetu Kljunić. Potom je pucao sebi u grudi, ali je preživio.

Motiv su navodno određene nesuglasice koje su ranije postojale jer su ljudi koji su ubijeni bili dio komisije koja je suspendovala Vukalića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...