"SB" NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: John Turturro primio Počasno Srce Sarajeva - "Osjećam se dobrodošlim..." (FOTO)

"Njegova predanost umijeću, svestranost i sposobnost da svakom liku kojeg utjelovljuje donese dubinu i autentičnost, učinili su da ga je užitak gledati svaki put kada se pojavi u sceni“, rekao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

  • Kultura

  • 21. Avg. 2024  21. Avg. 2024

  • 0

Poznati američki glumac John Turturro za izuzetan doprinos filmskoj industriji i izvanredan glumački, scenaristički i rediteljski talent večeras je na 30. Sarajevo Film Festivalu dobio Počasno Srce Sarajeva.

“Ovo je predivan, multikulturni centar. Osjećam se prijatno kao u New Yorku odakle dolazim, osjećam se dobrodošlim i kao kod kuće. Biti u umjetnosti je težak posao, kao rad cirkusu, ali može nam pomoći da zajedno damo doprinos humanosti. To pokušavam raditi u svom poslu i ne uzimam ga ‘zdravo za gotovo’. Imao sam skroman početak i pokušavam ostati skroman u mom pristupu poslu koji radim. Uzimam ovo kao znak ohrabrenja da nastavim naprijed. Hvala vam mnogo”, rekao je Turturro.

Nikada ne zaboravljajući svoje bruklinske korijene, Turturro je ostvario globalni utjecaj svojim svestranim radom, što ga je učinilo jednim od najcjenjenijih filmaša današnjice.

„Odlučili smo učiniti pravu stvar i dati svoje Srce Johnu Turturru. Sa karijerom koja traje duže od četiri decenije, pružio je nezaboravne izvedbe u raznolikom rasponu uloga. Njegova predanost umijeću, svestranost i sposobnost da svakom liku kojeg utjelovljuje donese dubinu i autentičnost, učinili su da ga je užitak gledati svaki put kada se pojavi u sceni“, rekao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Talentovani američki glumac i režiser, danas je u Festivalskom centru u Bosanskom kulturnom centru (BKC) održao Masterclass u sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), gdje je predstavio svoju bogatu karijeru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...