OVACIJE U DVORANI: Bill Clinton ismijao Donalda Trumpa: "Ja sam star, ali on je..."

"Čak i u lošim danima, još uvijek možete učiniti nešto dobro", nastavio je Clinton.

  • Svijet

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Bivši američki predsjednik Bill Clinton obratio se okupljenima treće večeri nacionalne konvencije Demokratske stranke, zahvalio je predsjedniku Joeu Bidenu na njegovoj službi te je pohvalio demokratsku predsjedničku kandidatkinju Kamalu Harris.

Clinton je naglasio važnost američkih predsjedničkih izbora u novembru i nužnost pobjede nad republikancem i bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom, kojeg je u govoru ismijao, piše NPR.

Clinton: Izbor je jasan

"Pređimo na stvar. Ja sam prestar da bih rekao nešto pametno, ali još uvijek sam mlađi od Trumpa", rekao je 78-godišnji Clinton, što je izazvalo buran aplauz u dvorani.

"U 2024. godini imamo jasan izbor: ""Mi ljudi" i Kamala Harris nasuprot Trumpa za kojeg postoji samo 'Ja, ja i ja'", nastavio je Clinton. 

"Ne prođe dan da ne budem zahvalan na šansi koju mi ​​je američki narod dao da budem jedan od 45 ljudi koji su obnašali dužnost predsjednika. Čak i u lošim danima, još uvijek možete učiniti nešto dobro", nastavio je Clinton.

"Kamala Harris jedina je kandidatkinja u ovoj utrci s vizijom, iskustvom, temperamentom da bude predsjednica u dobrim i lošim danima. I da bude naš glas", rekao je između ostalog Clinton

Clinton je također pohvalio govor svoje supruge Hillary ranije ove sedmice, koja je istaknula nadu da će Harris postane prva predsjednica u povijesti SAD-a, što njoj nije pošlo za rukom 2016. kada je izgubila upravo od Trumpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...