TRIK IZ PREČISTIH JAPANSKIH I KINESKIH DOMOVA: Metoda koja bolje kupi prašinu od svakog usisivača

Umjesto usisavanja pribjegavaju metodi koje mnogo bolje skupljaju prašinu.

  • Jeste li znali

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Svako podneblje ima neke svoje životne navike. Japanci i Kinezi tradicionalno paze na higijenu svakog ugla kuće i dosta su pedantniji od domaćina u drugim zemljama.

Upravo zato, donosimo vam jedan njihov trik.

Naime, Kineskinje umjesto skupljanja prašine usisivačem imaju metodu za koju kažu da je mnogo bolja, a evo o čemu se radi.

Umjesto usisavanja pribjegavaju metodi koje mnogo bolje skupljaju prašinu. Na brisač poda navuku najlonske čarape pa tako prebrišu cijele površine, a posebno uglove koje je uvijek najteže detaljno očistiti.

Najlonske čarape

A, ako ste se pitali zašto baš čarape – razlog je vrlo logičan. Ova vrsta materijala, najlon, savršeno privlači prašinu zahvaljujući velikoj elektricitetu. Imaju još jedan neočekivan trik za brisanje namještaja.

Pokvareno mlijeko

Mlijeko kojem je prošao rok ne bacaju, već ga izlijevaju na čistu krpu i njime prebrišu drveni namještaj. Na ovaj način drvo postaje sjajnije.

Problem neugodnog mirisa rješavaju tako što nekih pola sata od nanošenja mlijeka još jednom prebrišu namještaj mokrom krpom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...