ACA LUKAS PORUČIO BENJAMINI KARIĆ: "Pjevat ću u Sarajevu za Novu godinu bez honorara jer nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM"

Podsjetimo, Aca Lukas je “poklonio” nastup i Miloradu Dodiku održavši koncert na mitingu SNSD-a.

  • Estrada

  • 28. Avg. 2024  28. Avg. 2024

  • 1

Aleksandar Vuksanović, popularni folker iz Srbije poznat pod umjetničkim imenom Aca Lukas, obratio se putem mreža gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić nakon što je ona javno pružila podršku Severini i pozvala građane Srbije da Novu godinu dočekaju uz nju u Sarajevu.

Vuksanović je komentarisao iznos koji će Grad Sarajevo izdvojiti za nastupe koji će biti održani uoči, na doček Nove godine i 1. januara.

“Volim Srbiju, volim Beograd, volim Bosnu i Hercegovinu, volim Sarajevo, volim Hrvatsku, volim Zagreb. Želim da moje kolege i koleginice ne pljačkaju budžetske pare jer je to novac svih građana. Pjevat ću u Sarajevu za Novu godinu bez honorara jer nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 maraka. To bi bila velika sramota, Sarajlije znaju šta je muzika”, naveo je Vuksanović.

U drugoj objavi tagovao je gradonačelnicu Sarajeva.

“Očigledno da gradonačelnica više voli da potroši novac u iznosu od 800.000 maraka nego da ima program bez marke za Novu godinu, a da taj novac koji hoće koleginici da da, utrošimo na nešto što je bitnije građanima Sarajeva. Žao mi je što od drveta ne vidi šumu”, naveo je Vuksanović.

Podsjetimo, Aca Lukas je “poklonio” nastup i Miloradu Dodiku održavši koncert na mitingu SNSD-a.

Severini se obratila “grupa građana iz Sarajeva”?

Grupa građana iz Sarajeva također se obratila medijima kazavši kako su pjevačici Severini uputili molbu da donira dio sredstava ili cijeli honorar Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH.

“Grupa građana iz Sarajeva je poslala Severini molbu na njen broj telefona da budžet koji je planiran za organizaciju dočeka Nove godine 24/25, nevjerovatnih skoro 800.000KM (400.000 eura), a tu je značajan dio i njen honorar, donira Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci koja se ugasila u ponedjeljak zbog nemogućnosti finansiranja. Smatramo da nije moralno trošiti toliki novac dok su nam naučne institucije u krizi kakvoj jesu. Biće novih godina, biblioteka se neće rehabilitirati. Ako je Severina humanista, empatičan i javna ličnost koja je društveno odgovorna shvatiti će nas apel”, naveli su u dopisu.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...