GODINAMA UZIMAO SOCIJALNU POMOĆ: Evo šta je izjavio kad su mu došli zaplijeniti novi Lamborghini

Vlasnik je nezaposlen od 2019. godine, a policija mu za zaplijenila imovinu u vrijednosti od 303.000 eura

  • Šareni svijet

  • 28. Avg. 2024  

  • 0

Nezaposleni vlasnik Lamborghini Huracana i Harley-Davidsona V-Rod iz Australije našao se u velikim problemima kada mu je policija pokucala na vrata.

39-godišnji vlasnik ova dva vozila bio je nezaposlen od 2019. godine, a primao je naknadu za nezaposlene i nije imao drugih prijavljenih prihoda.

Budući da nije mogao dokazati odakle mu novac za kupovinu Lamba i Harleya, policija Novog Južnog Walesa zaplijenila mu je oba vozila i par Rolex satova ukupne vrijednosti 303.000 eura.

Uz to, djelatnici odjela za organizirani kriminal Novog Južnog Walesa, koji su bili odgovorni za istragu - koja je završila zapljenom imovine, tvrde da bi muškarac mogao imati veze s organiziranim kriminalom, piše Roadandtrack.

Istraga o ‘neobjašnjivom‘ bogatstvu ovog osumnjičenika i navodnim vezama s mrežama organiziranog kriminala započela je u svibnju ove godine.

Dva mjeseca kasnije, agenti su izvršili pretres kuće vlasnika Lamborghinija u Sydneyu, gdje su pronašli talijanski superautomobil, satove i već spomenuti Harley-Davidson. Prema nekim izvorima, osumnjičenik nije skrivao iznenađenje i izjavio: ‘Ovo je pogreška, sve vam mogu objasniti‘.

Sredinom mjeseca (16. augusta), vlasnik zaplijenjenih vozila optužen je za kazneno djelo ‘nepoštenog posjedovanja imovine‘, zbog čega će se 4. listopada morati pojaviti pred lokalnim sudom u Parramatti.

      

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...