ČOVIĆEV MEGAFON JURICA GUDELJ UDARIO NA MURPHYJA ZBOG ZORANA KREŠIĆA: "Američki ambasador se ponaša kao glasnogovornik rigidne struje SDA i DF-a"

Dodao je kako je "hajka protiv Krešića uobičajena metoda obračuna Sarajeva sa svim neistomišljenicima i vrlo je tužno da se u hajku uključila i Ambasada SAD u BiH".

  • Politika

  • 02. Sep. 2024  

  • 1

Jurica Gudelj, bivši novinar sarajevskog Oslobođenja, a danas samoproglašeni "politički analitičar" blizak HDZ-u, napao je američkog ambasadora Michaela Murphyja kazavši kako se ponaša "kao glasnogovornik rigidne struje SDA i DF-a", nakon što je nedavno javno osudio izjave Zorana Krešića, novinara Večernjeg lista. 

Podsjećamo Zoran Krešić, u manirima zločinačke politike Mate Bobana i Gojka Šuška, pozvao je na rušenje entiteta Federacija BiH, na rušenje Washingtonskog i Daytonskog sporazuma i obnovu zločinačke tvorevine Herceg-Bosne zbog kojeg je političko rukovodstvo HDZ-a BiH, osim Bobana, koji je Haaški tribunal izbjegao svojom smrću u julu 1997. godine, osuđeno na 111 godina zatvora za udruženi zločinački poduhvat (UZP).

"Izjave Zorana Krešića su izvađene iz konteksta i maliciozno reinterpretirane kako bi se spriječilo uspostavljanje zakonitog nadzornog odbora RTV FBiH, koja je već 20 godina primjer neprofesionalnog medija koji je po snažnim političkim utjecajem i kontrolom SDA", kazao je Gudelj.

Dodao je kako je "hajka protiv Krešića uobičajena metoda obračuna Sarajeva sa svim neistomišljenicima i vrlo je tužno da se u hajku uključila i Ambasada SAD u BiH".

"No, to nam govori i gdje je srž problema BiH – nepoštivanje načela konstitutivnosti naroda", poručio je Gudelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...