POTVRĐENO IZ KREMLJA: Aleksandar Vulin sutra se sastaje s Putinom u Vladivostoku

Vulin je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, između ostalog, zbog veza sa Rusijom

  • Regija

  • 03. Sep. 2024  

  • 0

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin će se sastati se u Vladivostoku 4. septembra sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, saopštio je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov.

Kako prenosi agencija Beta, Ušakov je rekao da će se Vulin i Putin sastati na marginama Istočnog ekonomskog foruma (EEF).

Forum će biti održan od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku, piše RSE.

Sa Jurijem Ušakovim, savjetnikom predsjednika Ruske Federacije za vanjskopolitička pitanja, Vulin se sastao prije tri sedmice tokom službene posjete Moskvi.

Kako je tada saopćeno iz Vlade, Vulin je istakao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i da odnosi dva zemlje nikada nisu bili iskreniji i sadržajniji.

Prethodno se Vulin u junu u Moskvi sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Rusije Vladimirom Kolokolcevim, sekretarom ruskog Saveta sigurnosti Sergejom Šojguom i zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom.

To je bila prva Vulinova zvanična posjeta Rusiji od kako je izabran na mesto potpredsjednika Vlade Srbije. Prethodno je bio na funkciji direktora Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA).

Aleksandar Vulin je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, između ostalog, zbog veza sa Rusijom. Vulin je od početka ruske invazije na Ukrajinu više puta boravio u Rusiji.

Od dolaska na vlast Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića 2012. godine bio je na funkcijama direktora vladine kancelarije za Kosovo, ministra bez portfelja za Kosovo, ministra za rad i socijalna pitanja, ministra odbrane, ministra unutrašnjih poslova i direktora Bezbednosno-informativne agencije Srbije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...