REKORDAN PAD TEMPERATURE: Meteorolog Zoran Vakula prognozira da promjena vremena neće biti...

I u petak se očekuju obilniji pljuskovi uz grmljavinu, a ponegdje i olujno nevrijeme, dok će kiša povremeno padati i u narednim danima.

  • Regija

  • 12. Sep. 2024  

  • 0

U četvrtak će sa zapada sve češće dolaziti kiša, koja može biti i obilnija, uz grmljavinu i moguće olujno nevrijeme praćeno padom temperature. Na Jadranu će dominirati jugo, s udarima olujne snage

Na zapadu će danas biti pretežno oblačno, povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji. U Slavoniji i Dalmaciji djelomice sunčano, od sredine dana porast naoblake s kišom i grmljavinom, najkasnije na istoku. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, popodne sjeveroistočni, na udare ponegdje jak. Na Jadranu umjereno i jako jugo, prolazno jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na Jadranu i u Slavoniji između 22 i 28 °C.

Ova promjena vremena neće biti kratkotrajna, prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

Neuobičajeno zahladnjenje, u gorju moguć i snijeg

I u petak se očekuju obilniji pljuskovi uz grmljavinu, a ponegdje i olujno nevrijeme, dok će kiša povremeno padati i u narednim danima, posebno u pretežno oblačnim područjima unutrašnjosti, gdje u najvišim predjelima može pasti i malo snijega.

Nakon dugotrajnih toplinskih valova, slijedi zahlađenje neuobičajeno za sredinu rujna. Već u petak na nekim mjestima možemo očekivati rekordno niske dnevne temperature za 13. rujna. Osjećaj hladnoće dodatno će pojačati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, dok će na promjenjivo oblačnom Jadranu bura i tramontana jačati do subote.

"Stoga se pripremimo; prvo kišobrani i kabanice, a zatim toplija odjeća i obuća. Uskoro će nam trebati popluni i deke. Iako se nadamo stabilnijem i toplijem vremenu u zadnjem dijelu rujna, već noćas oblaci s kišom stižu nad sjeverni Jadran i Gorsku Hrvatsku, donoseći česte obilne pljuskove s grmljavinom, a ponegdje i olujno nevrijeme", kaže Vakula.

Očekuju se umjereni do jaki, na udare olujni jugozapadni i južni vjetar, dok će navečer zapuhati bura. Jutarnje temperature kretat će se od 17 do 22 °C na obali, a na kopnu između 10 i 15 °C, dok će dnevne temperature biti od 17 do 21 °C, uz more od 21 do 25 °C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...