UZBUDLJIVI DOKUMENTARAC STIŽE NA NETFLIX: Kako Bill Gates vidi budućnost čovječanstva

U dokumentarcu 'Šta je sljedeće? Budućnost s Billom Gatesom', koji ima pet epizoda koje će biti premijerno prikazane 18. septembra, Gates se sa znatiželjom i otvorenog uma bavi dalekosežnim temama od umjetne inteligencije do nejednakosti prihoda

  • Jeste li znali

  • 04. Sep. 2024  

  • 1

Iako niko ne može vidjeti budućnost, naučnici i stručnjaci mogu nam pomoći da shvatimo ključna pitanja našeg vremena.

Prava pitanja mogu nas dovesti do razumijevanja prilika i izazova koji su pred nama - samo pitajte Billa Gatesa.

"Uvijek sam volio učiti", rekao je za Netfix tehnološki vizionar i globalni filantrop za zdravlje i klimu.

“Bilo u školi, Microsoftu ili sada, kao filantrop, smatram se studentom", rekao je Gates.

U dokumentarcu 'Šta je sljedeće? Budućnost s Billom Gatesom', koji ima pet epizoda koje će biti premijerno prikazane 18. septembra, Gates se sa znatiželjom i otvorenog uma bavi dalekosežnim temama od umjetne inteligencije do nejednakosti prihoda.

"Bill je jedan od najznatiželjnijih ljudi koje sam upoznao, a količina učenja koju on još uvijek svakodnevno uči uistinu je inspirativna", rekao je oskarovac Morgan Neville, izvršni direktor serije proizvođač.

Uz uvide i komentare nekih od najpoznatijih svjetskih naučnika, političara, novinara, medicinskih stručnjaka i umjetnika, Gates razmatra klimatsku krizu, iskorjenjivanje smrtonosnih bolesti i dezinformacije u doba društvenih medija.

"Ova serija pokriva neke od najrelevantnijih i često polarizirajućih tema s kojima se današnje društvo suočava i nadam se da će ovo istraživanje ljudima biti jednako uzbudljivo gledati kao što je meni bilo snimati", rekao je Neville.

"Učenje novih stvari i upoznavanje inovatora ono je što obogaćuje moj život svaki dan, a ova serija mi je pružila priliku da radim obje te stvari."

U dokumentarcu se pojavljuju i brojne poznate ličnosti, a ovo su neke od njih: Anthony Fauci, Bono, Greg Brockman, James Cameron, Lady Gaga, Mark Cuban, Phoebe Gates, senator Bernie Sanders, senator Mitt Romney…

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...