ULOV ŽIVOTA U NEUMU: Mladi ribolovac ulovio ribu koja samo ponekad zaluta u bosansko primorje (FOTO)

Tuna inače nije toliko čest posjetitelj Neumskog zaljeva, no u određenim situacijama zna zalutati u potrazi za hranom.

  • Šareni svijet

  • 05. Sep. 2024  

  • 0

U Neumu je oboren rekord kod ulova tune. Dosad najveći primjerak bila je tuna teška 85 kilograma koju su 2023. ulovila trojica ribara na štap.

Iz Neuma danas stižu slike nemani od 115 kilograma koju je podvodnom puškom ulovio mladi, ali iskusni ribolovac i ronioc Tomislav Tomi Obradović.

Vijest o ovom nevjerojatnom ulovu objavila je službena stranica neumskog natjecanja u lignjolovu, čiji je Obradović bio pobjednik prošle godine, čime je dokazao da je strah i trepet za sav riblji svijet, od liganja do tune.

Tuna inače nije toliko čest posjetitelj Neumskog zaljeva, no u određenim situacijama zna zalutati u potrazi za hranom.

A koliko jedna ovakva riba vrijedi na tržištu?

S obzirom na to da je riječ o divljoj tuni, a ne onoj iz uzgoja, i da su takve ribe veoma tražene na tržištu, te postižu jako dobru cijenu, gruba procjena je da kilogram ovakve tunjevine vrijedi između 12 i 45 eura, ovisno o tržištu na kojem se prodaje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...