Sport
VELIKA TRI BODA U GOSTIMA: Željezničar na krilima Hiroša i Krpića deklasirao GOŠK
Prije 26 min0
Za drugu metodu predlaže da u maloj posudi uronite jaje u hladnu vodu, koju potom brzo zagrijete.
Gastro
07. Sep. 2024 07. Sep. 2024
0
Amerikanka Mary Frances Kennedy Fisher bila je kulinarska stručnjakinja koja je preminula 1992. godine, no njene kuharice i savjeti i danas su aktuelni.
Nedavno je jedna izdavačka kuća objavila njenu kuharicu "How to Cook a Wolf", koja je originalno predstavljena davne 1942. godine.
U njoj Mary, između ostalog, govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto ih smatra pogrešnima.
Ona ističe da je izraz "kuhati jaja" zapravo netačan te da se tajna uspješne pripreme krije u činjenici da se jaja zapravo ne kuhaju. Objašnjava da, kada ubacite jaje u kipuću vodu, žumance ostaje sirovo, dok se bjelance odmah skuha. Cilj je da se svi dijelovi jaja kuhaju jednako i istovremeno.
Zbog toga je ponudila dvije opcije za koje je smatrala da daju dobre rezultate.
Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a zatim ga stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje da će se na taj način jaje skuhati jednako brzo kao kada voda kipi, ali će biti bolje kuhano.
Za drugu metodu predlaže da u maloj posudi uronite jaje u hladnu vodu, koju potom brzo zagrijete. Čim voda zakipi, jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Ipak, priznaje da postoji jedan nedostatak - ovim je metodama ipak nešto teže oguliti ljusku s jaja.
Uz to, ovim načinima kuhanja jaje će biti mekano, pa je to idealno samo za one koji ne vole tvrda jaja, prenosi 24sata.hr.
Sport
VELIKA TRI BODA U GOSTIMA: Željezničar na krilima Hiroša i Krpića deklasirao GOŠK
Prije 26 min0
Svijet
ŠTA SE DEŠAVA PREKO BARE: "Jako opasna priča se vrti oko toga da je mogući atentator bio povezan s Ukrajinom"
Prije 33 min0
Ekonomija
TEHNOLOŠKI DIV U SLUŽBI VOJSKE SAD: Intel potpisao ugovor sa Pentagonom
Prije 35 min0
Društvo
"ONA JE SINONIM ZA HRABROST!": SDP osudio ismijavanje Remzije Delić, žene koja je u genocidu izgubila dva brata, oca i muža
Prije 39 min0
Gastro
"TASTE ATLAS" OBJAVIO LISTU: Bosansko suho meso uvršteno među 10 najboljih jela od suhovine
15. Sep. 20240
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
15. Sep. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Sep. 20240
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite prave originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.