ARINA SABALENKA ZASLUŽENO OSVOJILA NEW YORK: Bjeloruskinja dobila najveću svotu u historiji posljednjeg Grand Slama u sezoni

Odigrala je sjajan turnir, a sve je krunisala pobjedom nad Amerikankom Jessicom Pegulom.

  • Zabava

  • 08. Sep. 2024  08. Sep. 2024

  • 0

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka osvajanjem US Opena stigla je do svoje treće Grand Slam titule (dva puta Australian Open).

Zasluženo. Odigrala je sjajan turnir, a sve je krunisala pobjedom nad Amerikankom Jessicom Pegulom pred više od 20.000 navijača na stadionu “Arthur Ashe“.

Osim trofeja Sabalenka je inkasirala i ogroman novac. Pripalo joj je nevjerovatnih 3,6 miliona dolara.

To je najveća svota koju je u historiji posljednjeg Grand Slama u sezoni dobila pobjednica.

Ni Pegula, inače kćerka milijardera nije loše prošla. Amerikanka je za plasman u finale dobila ček na 1,8 miliona dolara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...