ŠOKANTNA SAZNANJA SLOBODANA VASKOVIĆA: "Prema informacijama i dokumentima koje posjedujem, Suljagićeva supruga ima nevalidnu, sasvim realno, kupljenu diplomu..."

VSTS je ključan za funkcionisanje pravosuđe, a u VSTS-u se u kontinutitetu dešavaju najveće zloupotrebe, zaključio je Vasković.

  • Mini market

  • 17. Sep. 2024  

  • 1

Direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić, kojeg je moć toliko ponijela da je sam sebe u jednom trenutku naslovio kao “Vlasnika Pravosuđa”, ponovo je u centru pažnje.

-Zaista, gotovo da ne postoji nezakonitost koju Suljagić nije počinio, a istraga koja se vodi protiv njega, zbog teških zloupotreba položaja, nije daleko odmakla. Iz prostog razloga, što Suljagić na svim pozicijama u pravosudnim institucijama ima svoje ljude i njih je ogroman broj.

Suljagić je i svoju suprugu Senadu Novalija-Suljagić zaposlio u VSTS i to na poziciju zamjenika šefa Odjela za kadrovska pitanja, piše novinar Slobodan Vasković.

-Njena diploma je, najblaže rečeno, nevalidna, a iz VSTS su mi odgovorili da je diplomirala 2009. goidne. 

Koji fakultet je završila Senada Suljagić i kada?

Internacionalni Univerzitet „Philip Noel Baker“ – Fakultet za menadžment – 2009. godine.

Koje godine joj je izdata diploma i ko joj je izdao diplomu?

2009. godine. – Internacionalni Univerzitet „Philip Noel Baker“.

S poštovanjem,

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH

alt

Prema informacijama i dokumentima koje posjedujem, Suljagićeva ima nevalidnu, sasvim realno, kupljenu diplomu Univerziteta “Philip Noel Baker”.

Da budem precizan, Internacionalni univerzitet “Philip Noel Baker” na području Kantona Sarajevo dobio je dozvolu za rad 25.12.2007. godine. Ta dozvola je pomenutom Univerzitetu oduzeta 01.12.2010. godine.

Moji izvori iz VSTS tvrde da je Senada Novalija-Suljagić diplomirala 30.10.2009. godine, pa je lako zakjučiti da je ona studirala svega godinu i jedanaest mjeseci na pomenutom Univerzitetu.

Po Bolonjskom sistemu, studiranje traje najmanje tri, a najviše četiri godine, pa proizilazi da je Novalija Suljagić studije od tri godine završila za godinu i jedanest mjeseci, što ukazuje da je njena diploma veoma upitna.

Sve navedene informacije i dokumenti o njenom studiranju i završetku Univerziteta nalaze se u SIPA, Tužilaštvu BiH i OSA BiH, koja vrši provjere svih zaposlenih u VSTS.

VSTS je ključan za funkcionisanje pravosuđe, a u VSTS-u se u kontinutitetu dešavaju najveće zloupotrebe, zaključio je Vasković.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...