BHF UPUTILI ŽESTOKU PORUKU POLITIČARIMA: "Zaobiđite naše ime, DANAS I ZAUVIJEK!"

"Zaobiđite ime BHF danas i zauvijek. Svi, bez diskriminacije, zajedno. Ljubav bez interesa”, poručili su iz BHF-a.

  • Društvo

  • 08. Sep. 2024  

  • 0

BH Fanaticos, najvatrenija i najodanimija navijačka grupa reprezentacije Bosne i Hercegovine, sinoć je bodrila Zmajeve u Eindhovenu protiv Nizozemske.

Danas su se oglasili saopćenjem za javnost u kojem su se dotakli mnogobrojnih tema. Ključna poruka je da se žele ograditi od bilo kakvog političkog utjecaja na grupu.

”U periodu kada naši odbojkaši proslavljaju srebro na Paraolimpijskim igrama, kada proslavljamo srebro našeg Ismaila Barlova također iz Pariza, kada se pripremamo za početak kvalfikacionog ciklusa naših fudbalera i pratimo Ligu nacija, pojavljuju se faktori remećenja vođeni ličnim političkim ambicijama. Neko je morao sjesti i SVJESNO unijeti kontakt BHF-a, te na taj kontakt poslati predizbornu promociju kandidata.

Odakle vam pravo?

Sport nam se urušava u svim segmentima, sportisti mole za smještaj u pripremama dostojan vrhunskog sporta, reprezentacije su pred suspenzijama zbog dugova.

Šta ste sistemski uradili po tom pitanju?

Odgovor znamo svi i bez ovog teksta – NIŠTA.

Pored uspjeha ostvarenih kvalitetnim radom entuzijastičnih pojedinaca, nema ni u najavi očekivanja boljih dana. Samo će, kako reče komentator u prijenosu Ismaila Barlova, 'moralni patuljci' u uglađenim kombinacijama doći da se slikaju i ponude privremenu mizeriju košarkašima, rukometašima, atletičarima, borcima, plivačima, fudbalerima…

Pred gašenje nekog od saveza pojavit će se “heroj” u sudijskoj nadoknadi, mudro tempiranoj, a onda isto u narednom ciklusu. I svake sljedeće godine.

Zaobiđite ime BHF danas i zauvijek. Svi, bez diskriminacije, zajedno. Ljubav bez interesa”, poručili su iz BHF-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...