NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Njemačka podvukla crtu, uvode se nove sigurnosne mjere

Protivimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) je prošle sedmice pobijedila na izborima u saveznoj pokrajini Tiringiji, a u Saskoj je završila na drugom mjestu.

  • Evropa

  • 09. Sep. 2024  

  • 0

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser će u ponedjeljak najaviti "privremene granične kontrole na svim kopnenim granicama zemlje kako bi se obuzdale neregularne migracije i zaštitilo javnost od islamističkog ekstremizma", rekao je izvor iz vlade za Reuters.

Faeser, koja će u 16.30 održati press konferenciju o paketu sigurnosnih mjera, o planovima će obavijestiti Europsku komisiju, rekao je izvor.

Njemačka vlada je konzultirala glavnu opozicionu stranku, Kršćansko-demokratsku uniju (CDU) o načinima za suzbijanje migracija nakon smrtonosnog napada nožem, koji je prošlog mjeseca u gradu Solingenu izveo tražitelj azila sirijskog porijeklo.

Protivimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) je prošle sedmice pobijedila na izborima u saveznoj pokrajini Tiringiji, a u Saskoj je završila na drugom mjestu.

Socijaldemokrati ministrice Faeser se suočavaju s izborima u Brandenburgu za dvije sedmice, gdje stranka vlada u koaliciji sa Zelenima i demokršćanima.

Njemačka ima 3700 kilometara dugu granicu s Danskom, Nizozemskom, Belgijom, Luksemburgom, Francuskom, Švicarskom, Austrijom, Češkom i Poljskom.

Berlin je prošle godine najavio strože kontrole na svojim kopnenim granicama s Poljskom, Češkom i Švicarskom kao odgovor na naglo povećanje broja zahtjeva za azilom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...