RADE BOGDANOVIĆ, ISKRENO: "Ja jesam Željovac, ali Sušić je najbolji. Ako me Baždarević bude čuo..."

Jedan bivši vrsni nogometaš, nesuđeni bh.reprezentativac, koji je prošao sve Željine selekcije, izabrao je najboljeg iz redova “vječitog rivala”.

  • Zabava

  • 11. Sep. 2024  11. Sep. 2024

  • 0

Podijeljena su mišljenja u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju izbor najboljih igrača svih vremena.

Mlađe generacije smatraju da je Edin Džeko neprikosnoven, dok nešto stariji misle da je Hasan Salihamidžić, jedan od najtrofejnijih nogometaša, najbolji svih vremena.

Ima navijača i ljubitelja nogometa koji svoj glas daju Vedadu Ibiševiću, Elviru Boliću, Sergeju Barbarezu, Emiru Spahiću, Miralemu Pjaniću...

Kada su u pitanju starije generacije u BiH, zapažene su karijere, svaki u svoje vrijeme imali, između ostalih: Mirsad Fazlagić, Muhamed Mujić, Ivica Osim, Vahidin Musemić, Vahid Halilhodžić, Mehmed Baždarević, Dušan Bajević, Asim Ferhatović, Enver Hadžiabdić, Enver Marić, Mustafa Hukić, Predrag Pašić, Franjo Vladić...

Manje više svaki od navijača, kod izbora najboljih ima određenu dozu pristrasnosti. Pa će favorizirati igrača iz svog kluba. Ima, doduše primjera, kada navijač Sarajeva smatra najboljim nekog iz Želje i obrnuto. Istina, takvi su rijetki.

Jedan bivši vrsni nogometaš, nesuđeni bh.reprezentativac, koji je prošao sve Željine selekcije, izabrao je najboljeg iz redova “vječitog rivala”.

Rade Bogdanović odazvao se pozivu Nikole Nikića i gostovao u Skugriću.

Premda se okupilo pedesetak nekad sjajnih nogometaša, dolazak Bogdanovića izazvao je najveću pažnju.

Rade je za portal Sportske.ba iskreno priznao ko je po njemu najbolji igrač BiH.

Ko je bio Vaš igrački idol u godinama odrastanja?

"Safet Sušić. Iako je u Sarajevu, ja sam s Grbavice… ako me Meša bude čuo, eto problema (smijeh). Šalim se. Pape je bio idol svima, naš Bosanac. Tako da nije se gledalo da li igra za Sarajevo ili za Željezničar. Pape naravno, poslije Meša, Rade Paprica i da ih sad ne nabrajam".

Piksi?

"Pa jeste i Piksi, moja generacija koju sam najviše volio. To je ona olimpijska generacija, Švabina iz 1984. godine, koja je izbacila neviđeni sijaset strašno dobrih igrača. Ja sastav znam i napamet, da ga sad ne nabrajam". 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...