NAPAD IZ DOMENA NAUČNE FANTASTIKE: Raste broj mrtvih i povrijeđenih u eksplozijama u Libanu

Kim Ghattas, libanonska novinarka i dopisnik časopisa The Atlantic, rekla je za CNN da je Hezbollah nedavno “prešao na niske tehnologije” u pokušaju da spriječi atentat na više svojih operativaca.

  • Svijet

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

Broj mrtvih u eksplozijama pejdžera popeo se na 11, dok je 4.000 povrijeđenih, potvrdio je libanski ministar zdravlja. U kritičnom stanju je 400 osoba, rekao je Firass Abiad za Reuters.

Škole u Libanu biće zatvorene u srijedu, prenose državni mediji.

Libanski sigurnosni izvor rekao je za CNN da su pejdžeri koji su eksplodirali novi i da su nedavno kupljeni. No, nije dao nikakve informacije o tačnom datumu kada su pejdžeri kupljeni, niti detalje o njihovom modelu.

Kim Ghattas, libanonska novinarka i dopisnik časopisa The Atlantic, rekla je za CNN da je Hezbollah nedavno “prešao na niske tehnologije” u pokušaju da spriječi atentat na više svojih operativaca.

“To je ili način da se pokuša demonstrirati Hezbollahu da Izrael zna sve o njima, da se suštinski pokuša natjerati Hezbollah da se pokori, te da im se jasno stavi do znanja da će porast njihovih napada na Izrael biti dočekan još daljnjim nasiljem”, rekla je.

“Ili bi mogao biti uvod u izraelsku kampanju velikih razmjera protiv Libana, u vrijeme kada se Hezbollah suočava s haosom nakon ovog najnovijeg, vrlo naučnofantastičnog napada na njegove operativce”, zaključila je Kim Ghattas.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...