UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Alžirac pokušao Italijanki ukrasti torbicu, završilo je tragedijom; "Prignječila ga je o izlog, a onda ubacila u rikverc..."

Sudac joj je naredio kućni pritvor, a ona je rekla: ‘Samo sam htjela zaustaviti čovjeka koji me opljačkao.‘

  • Hronika

  • 12. Sep. 2024  12. Sep. 2024

  • 0

Cinzia Dal Pino (65), poduzetnica iz talijanskog grada Viareggio, optužena je za ubistvo beskućnika Saida Malkouna (47) kojeg je nekoliko puta udarila automobilom i onda samo otišla, piše Corriere della Sera.

Sudac joj je naredio kućni pritvor, a ona je rekla: ‘Samo sam htjela zaustaviti čovjeka koji me opljačkao.‘

Dal Pino je pred sudom rekla da čovjeka nije htjela ubiti, samo ga je htjela zaustaviti jer joj je ukrao torbu.

Policiju, kaže, nije zvala jer joj je mobitel bio u ukradenoj torbi.

‘Taj mi je čovjek prijetio nožem‘, rekla je kroz plač istražiteljima policijske stanice u Viareggiu.

Međutim, na tijelu čovjeka prignječenog automobilom o izlog nije pronađen nož.

U međuvremenu, policija nastavlja utvrđivati pravi identitet Saida Malkouna, Alžirca bez stalne adrese i s nekoliko kaznenih postupaka iza sebe.

O njemu se zna da je u Italiju stigao 2004. bez boravišne dozvole, da ima niz presuda za krađe i pljačke, da je u svom lutanju Italijom prošao kroz Milano i Palermo i bio protjeran (barem na papiru) čak deset puta.

‘Branio sam ga nekoliko puta‘, rekao je advokat Enrico Carboni. ‘Često sam ga viđao kako luta oko mog ureda ili sjedi na stubištu crkve, ali nije bio opasan tip.‘

Strašan potez talijanske poduzetnice zabilježile su nadzorne kamere. Na snimci se vidi kako svojim bijelim Mercedesom udara čovjeka i prignječuje ga o izlog jedne trgovine. Zatim ubacuje u rikverc i zaletava se još jednom u čovjeka koji nakon toga ostaje ležati na tlu. Žena čak četiri puta automobilom udara svoju žrtvu, a nakon toga izlazi iz automobila, uzima svoju torbu i odlazi, a da nije provjerila u kakvom je stanju muškarac ni treba li mu liječnička pomoć.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...