BOSANSKA HUMANOST U AUSTRIJI: Ferhatović volontira i dijeli hranu onima koji pomažu u poplavljenim područjima

Sa ovom divnom zemljom, Austrijom, kojoj sam zahvalan za sve što mi je dala, i dalje stojim spreman da pomognem, kao i uvijek.

  • Društvo

  • 15. Sep. 2024  15. Sep. 2024

  • 0

Dunav se izlio iz svog korita u Beču i određeni dijelovi grada su poplavljeni. Građane su jutros probudile sirene za uzbunu jer su nivoi rijeka ubrzano rasli, a zbog obilnih padavina cijela Donja Austrija je u nedjelju ujutro proglašena područjem katastrofe.

Senadin Ferhatović, vlasnik popularnog Ferhatović brenda u Austriji, objavio je dirljiv status o svojim današnjim aktivnostima. Objavu u kojoj je obavijestio sve one koji pomažu u poplavljenim područjima, mi prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Sa ovom divnom zemljom, Austrijom, kojoj sam zahvalan za sve što mi je dala, i dalje stojim spreman da pomognem, kao i uvijek.

Nažalost, obilne kiše pogodile su Austriju sa najgorim poplavama u posljednjih 100 godina. Ova katastrofa nije samo pogodila domove i imovinu, već i srca svih nas koji ovu zemlju nazivamo domom.

Živim ovdje 20 godina. Ova zemlja mi je dala mnogo – porodicu, dom, priliku da izgradim uspješan biznis. Sada je vrijeme da vratimo malo te dobrote.

Kada ti se neko obrati, ne zaboravi da i ti možeš biti ruka pomoći. Nema većeg zadovoljstva nego činiti dobro.

Pored mog volonterskog angažmana u Samaritanskoj ligi bez ikakve naknade, moj tim Ferhatović tim želi da doprinese i na drugi način. Toplu hranu obezbjeđujemo isključivo za one koji neumorno rade i pomažu poplavljenim područjima.

: +436763264189 – Hrana će biti dostavljena na željenu adresu, za one koji su na raspoređivanju i pomažu oko poplava. Tu smo za vas od 10 do 9 uveče svakodnevno.

Dobrodošli ste i vi da nas posjetite u našim prostorijama. Biće nam čast da vas dočekamo i ponudimo vam toplo gostoprimstvo. Steinbauergasse 8, 1120 Beč.

Ovo je naš doprinos da pomognemo onima kojima je podrška trenutno najpotrebnija.

Vaš Ferhatović tim 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...