ŽIVOTE DALI ZA MIR: Godišnjica stradanja 12 pripadnika OHR-a i UN-a u helikopterskoj nesreći na Prokoškom jezeru

Prvi zamjenik visokog predstavnika Louis Crishock izjavio je povodom godišnjice da se sa zahvalnošću sjećamo kolega iz OHR-a i UN-a koji su stradali

  • Sjećanje

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

OHR i Misija UN-a u BiH obilježili su godišnjicu pogibije 12 kolega koji su tragično stradali 17. septembra 1997. godine u padu helikoptera na Prokoškom jezeru, u blizini Fojnice.

Prvi zamjenik visokog predstavnika Louis Crishock izjavio je povodom godišnjice da se sa zahvalnošću sjećamo kolega iz OHR-a i UN-a koji su stradali

"Njihovo opredjeljenje za prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu predstavlja zvijezdu vodilju za sve nas, a uspjeh Bosne i Hercegovine bit će najbolji način da odamo počast njihovoj žrtvi. Naše misli i molitve su danas s njihovim porodicama i prijateljima, rekao je on.

Rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald ovim povodom je izjavila da se počast odaje dvanaest hrabrih žena i muškaraca koji su dali svoje živote radeći za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. 

"Odajemo počast njihovom profesionalizmu, opredjeljenju i radu u nastojanju da ovoj zemlji osiguraju trajni mir. Čuvajući ih u sjećanju i izražavajući poštovanje njihovim porodicama, još jednom potvrđujemo našu odlučnost da njihovo naslijeđe ne bude zaboravljeno", kazala je ona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...