„ŠTA ĆE ON U SRBIJI, SLAVIO JE JOVU DIVJAKA…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon presude Sergeju Trifunoviću…

No, zanimljive su reakcije na društvenim mrežama, nakon Trifunovićeve objave. Odabrali smo samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • Prije 13h  

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je sud u Splitu presudio srbijanskom glumcu Sergeju Trifunoviću.

Podsjetimo, na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu srbijanski glumac Sergej Trifunović osuđen je na uvjetnu kaznu od dva mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog vrijeđanja policije. Uz to mora platiti i 250 eura za troškove postupka.

Presuda je postala pravomoćna s obzirom na to da se Sergej Trifunović odrekao žalbe. Tokom sudskog postupka u sudnici je bila Trifunovićeva supruga te srbijanski konzul Stefan Ristić. Nakon suđenja vraćena mu je putovna isprava. Pred sudom ga je dočekao policajac s kojim je otišao u policijsku stanicu kako bi se provjerilo je li u ovom trenutku zakonito u Hrvatskoj.

No, zanimljive su reakcije na društvenim mrežama, nakon Trifunovićeve objave. Odabrali smo samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Inače, Trifunović je završio na sudu nakon što je u ponedjeljak navečer uhapšen na graničnom prijelazu Bajakovo i doveden u Split. Ispitan je u policijskoj stanici zbog toga što je na društvenim mrežama vrijeđao policiju.

Glasnogovornica Općinskog prekršajnog suda sutkinja Marina Ivančević nakon suđenja izjavila je da je Trifunović proglašen krivim zbog dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Riječ je o omalovažavanju i vrijeđanju službene osobe te isticanju simbola na javnom mjestu kojima se remeti javni red i mir, konkretno objavama na društvenim mrežama. Osuđen je na 60 dana zatvora u koji neće ići ako u godinu dana ne ponovi to djelo.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...