DOK JE STAJAO ZA ŠANKOM DJELOMIČNO PIJAN: Potvrđena optužnica za prijetnje u lovačkom domu

Optuženog je u daljim postupcima spriječio A. S. koji mu je prišao s leđa, uhvatio ga za ruku u kojoj je držao pištolj, te mu ga oteo uz pomoć ostalih prisutnih gostiju.

  • Hronika

  • Prije 22h  Prije 22h

  • 0

C. E. iz Olova optužen je da je u lovačkom domu pištoljem prijetio trojici muškaraca, tako što ga je repetirao i usmjerio prema njima dok su bili za šankom.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv C. E. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, a optužnicu je potvrdio Općinski sud u Visokom.

Kako se navodi on je 2. marta ove godine oko 20.50 sati, u mjestu Vojnica, došao u objekat lovačkog doma u kome se održavalo lovačko sijelo.

"Nakon nekog vremena, ustao je sa stolice na kojoj je sjedio krećući se u pravcu šanka, udario je rukom limenku punu piva koja se nalazila na šanku, i poprskala S. O. i K. E. koji su se tu zatekli", navodi se u optužnici.

Zatim se obratio K. E. psujući mu majku, pa prišao S. O. kojeg je rukama uhvatio za odjeću u predjelu grudnog koša i rekao mu: "Šta ti hoćeš, j... ti sve".

Optuženi je na nagovor K. E. i Ž. H. napustio objekat, ali se nakon nekog vremena vratio naglo otvarajući vrata.

"U ruci je držao pištolj Crvena zastava koji je potom repetirao i usmjerio prema K. E., S. E. i S. S. koji su se nalazili za šankom objekta svjestan da na taj način ugrožava sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, optuženog je u daljim postupcima spriječio A. S. koji mu je prišao s leđa, uhvatio ga za ruku u kojoj je držao pištolj, te mu ga oteo uz pomoć ostalih prisutnih gostiju.

Oni su ga stavili pod kontrolu, a potom ga je policija uhapsila, prenose Nezavisne novine

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...