STEČAJ NEKADAŠNJEG IZDAVAČA DNEVNOG LISTA "GLAS ISTRE": Pulska kompanija osnovana je u...

(...) septembru 2000. godine sa 2787 eura temeljnog kapitala.

  • Regija

  • Prije 8h  Prije 8h

  • 0

Stečajni upravitelj Glasa Istre novina, bivšeg izdavača dnevnog lista Glas Istre, objavio je da četrdesetak povjerilaca ukupno potražuje 1,91 miliona eura, a da ukupna imovina te kompanije - umjetničke slike i potraživanja prema trećima iznose manje od 15.000 eura.

Od bivšeg izdavača Glasa Istre najviše potražuje novi vlasnik JOJ Media house - nešto više od 720.000 eura, Tisak plus d.o.o. oko 320.000 eura, a slijede Novi list sa 170.000 eura i Ministarstvo financija - Porezna uprava s gotovo istim iznosom, prenosi Fena.

S druge strane, u izvještaju stečajnog upravitelja Hrvoja Kraljičkovića u popisu imovine navode se i umjetnine i slike upisane knjigovodstvene vrijednosti od 11.823 eura koje tek treba procijeniti po ovlaštenom sudskom vještaku. Uz to, navedena su i potraživanja potraživanja prema trećima za troškove parničnog postupka u iznosu od 2.954 eura.

Njegov izvještaj uslijedio je nakon što je Visoki trgovački sud odbio žalbu člana društva Glasa Istre novina Vice Mandarića koji je, kao umješač u stečaju, isticao da je zaštićeni žig te tvrtke prenesen na Novi list bez naknade, te da Novi list i JOJ Media house trebaju platiti punu vrijednost tvrtke od 4.86 milijuna eura.

Glas Istre novine bio je izdavač dnevnog lista Glas Istre do jula 2023. kada je izdavanje preuzeo Novi list. Neposredno prije toga su Glas Istre novine prenijele svoj zaštićeni žig na Novi list temeljem ugovora o prijenosu vlasništva žiga. Navedeni žig i pravo na izdavanje novina predstavlja cjelokupnu vrijednost društva, isticalo se u dopisu Vice Mandarića.

Glas Istre novine kompanija je osnovana u septembru 2000. godine sa 2787 eura temeljnog kapitala, a sjedište joj je u Puli. Osnivači kompanije kojoj su predmet poslovanja izdavačka i tiskarska djelatnost i promidžba su Novi list, JOJ Media house a.s. i Vice Mandarić, prenosi Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...