UŽAS U SUSJEDSTVU: Poljak nemoćnu suprugu ostavio samu, preminula zbog...

Kazneno je prijavljen za napuštanje nemoćne osobe.

  • Hronika

  • Prije 19h  

  • 0

Zadarska policija izvijestila je da je jučer u Medviđi, nakon pokrenute potrage, pronašla mrtvo tijelo Poljakinje (69). Njezin nestanak prijavio je godinu stariji suprug, koji je nakon kriminalističkoga istraživanja uhapšen i predan pritvorskom nadzorniku.

Naime, utvrđeno je da je nesretnu ženu ostavio samu na benkovačkom području prošli petak, iako je bio svjestan njezinih zdavstvenih problema.

PU zadarska priopćila je kako je jučer u 16 sati na području mjesta Medviđe, tokom pokrenute potrage za nestalom osobom pronađeno tijelo ženske osobe. 

Na mjestu događaja proveden je uviđaj, tijelo je pregledala mrtvozornica te nisu pronađeni elementi nasilja. Naređena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Nadalje, utvrđeno je da je riječ o 69-godišnjoj poljskoj državljanki, čiji je nestanak policiji prijavljen 14. septembra 2024. 

Policija je zbog sumnje u kazneno djelo provela kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim poljskim državljaninom. Njega se sumnjiči da je dana 13. septembra rano ujutro na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnjakinju u prilikama koje su opasne za njezin život i zdravlje.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 70-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog kaznenog djela Napuštanje nemoćne osobe dostavljena nadležnom Državnom odvjetništvu, izvijestili su, prenosi HRT.

Neslužbeno se doznaje da je žena bila dementna te je preminula zbog pothlađivanja. 

Suprug je, nakon što ju je ostavio samu, otputovao na područje Omiša te njezin nestanak prijavio tek dan poslije. 

Kazneno je prijavljen za napuštanje nemoćne osobe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...