SDP-ov MINISTAR ZDRAVSTVA KS NAKON SJEDNICE VLADE: "Podržala me većina, Uk i ministri iz Naše stranke bili su protiv"

"Nakon svega zahtijevam i mislim da imam podršku svih sindikata, drugačiji pristup radu i pacijentima".

  • Politika

  • Prije 7h  Prije 7h

  • 0

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo danas je prihvatio ponudu Vlade KS kojom će neto satnica svim uposlenima u zdravstvu biti 3.40 KM.

Odluka je donesena na današnjoj sjednici Vlade KS na kojoj se, uprkos protivljenju premijera Nihada Uka i nekih ministara iz Naše stranke, povećanje satnice radnicima u zdravstvu ipak našlo na dnevnom redu. Ministar zdravstva KS, prim. dr. Enis Hasanović, kako su naveli iz Sindikata, od prvog dana bio je uz radnike u zdravstvu podržavajući njihov zahtjev o povećanju satnice, piše Faktor.

"Upravo je završena sjednica Vlade, a jedna od tačaka na dnevnom redu bila je veća ponuda za neto satnicu radnicima u zdravstvu u KS. Ja sam kao resorni ministar insistirao da izađemo ususret zahtjevu sva tri sindikata u zdravstvu. Premijer, Nihad Uk ponovo je rekao da se ne slaže s tim. Na moje insistiranje došli smo do glasanja i podržala me je većina ministara. Odluka dakle, nije donesena jednoglasno, ali nije ni prvi ni zadnji put da se na taj način odluke donose. Premijer Uk je bio protiv i ministri iz Naše stranke", prenio je Hasanović djelić atmosfere koja je vladala na današnjoj sjednici Vlade.

Ponovo je naglasio da radnici u zdravstvu zaslužuju više, ali i da mogu više.

"Nakon svega zahtijevam i mislim da imam podršku svih sindikata, drugačiji pristup radu i pacijentima. Pozivat ćemo ih malo češće na odgovornost. Imam podršku sindikata da radvojimo odlične od onih koji nisu baš takvi. Zahtjevam veću ljubaznost i podršku građanima u javnim zdravstvenim ustanovama u svakom pogledu, od odnosa prema njima, do pružanja usluga. Dobili su u ovom momentu maskimalno što se moglo. Mi ćemo i dalje pokušavati da im popravimo uvjete rada, investirat ćemo u opremu i sve ostalo, jer želimo bolju zdravstvenu uslugu za naše građane. Ali trebaju nam zadovoljni zdravstveni radnici da bi bili zadovoljni pacijenti", naglasio je Hasanović. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...