BORJANA KRIŠTO NA RADNOM RUČKU, OSJEĆA SE KAO POBJEDNIK: "Mnogo važnih tema, prije svega o..."

(...) važnosti Plana rasta i nastavku dinamike u narednom periodu.

  • Politika

  • Prije 8h  Prije 8h

  • 1

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto objavila je na X-u da je danas imala radni ručak s predsjednicom EK Ursulom von der Leyen i liderima zemalja regiona.

"Mnogo važnih tema, prije svega o važnosti Plana rasta i nastavku dinamike u narednom periodu", navela je Krišto.

Međutim, Slobodna Evropa je danas javila da dokument o Planu rasta koji je Bosna i Hercegovina predala Briselu ne ispunjava kriterije da bi bio prihvatljiv za Evropsku komisiju.

Prema ovim izvorima, Bosna i Hercegovina je poslala nepotpun dokument koji ne odražava sve preporuke Evropske komisije.

Bosna i Hercegovina je propustila rok da blagovremeno pošalje reformsku agendu koja je neophodna za dobijanje finansijskih sredstava iz Plana rasta za region, javila je Slobodna Evropa.

Naknadno su se oglasili iz EK i pojasnili da je BiH ove sedmice proslijedila radnu verziju agende reformi, a da se dalje diskusije sa BiH nastavljaju.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...