VUČIĆ TO NE PRIHVATA, ALI NI NE MOŽE DRUGAČIJE BITI: Albin Kurti u Briselu dočekan kao premijer države

Predsjednik Srbije nije protestovao.

  • Regija

  • Prije 7h  Prije 7h

  • 1

Sastanku koji je u Briselu organizovala predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen prisustvovalo pet premijer država Zapadnog balkana. Osim Krišto prisustvovali su i premijer Crne Gore Milojko Spaić, Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski, Albanije Edi Rama i Kosova Albin Kurti. Jedini predsjednik koji je prisustvovao sastanku bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je na Instagramu ovaj susret okarakterisao kao strateški.

"Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama s ciljem pridruživanja EU, ali na prvom mjestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje. Zato ćemo nastaviti da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promjeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja", objavio je Vučić.

Ono što je zanimljivo jeste da su se na sastanku zajedno našli Vučić i Kurti, obojica tretirani kao lideri zemalja zapadnog Balkana.

Iako zvanična Srbija uporno negira nezavisnost Kosova, pa je tako i u Vučićevoj objavi, zaista se ničim ne da naslutiti da je na bilo koji način protestvovao zbog ovakvog statusa Kosova.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...