ŽIVOT MU SE PRETVORIO U PAKAO: Bivši reprezentativac Francuske nakon optužbi za silovanje priznao da je alkoholičar, sada traži pomoć...

"Trudim se. Najbolja opcija je da prestanem s time, tako ću se izliječiti", kazao je bivši reprezentativac Trikolora.

  • Sport

  • Prije 4h  

  • 0

Francuski nogometaš Wissam Ben Yedder (34) u posljednje vrijeme naslovnice svjetskih medija puni zbog raznih skandala. U augustu prošle godine optužen je za silovanje i seksualno napastovanje djevojaka u starosti od 19 i 20 godina, optužuju ga da je zataškao te postupke, a naposljetku je i uhapšen.

Sada je priznao i da je alkoholičar, kako prenosi Daily Mail. Dobio je zabranu napuštanja mjesta prebivališta, uvedena mu je mjera "policijskog sata" od 20.00 do 6.00. Ne smije ići u kafiće i noćne klubove, ima zabranu prilaska žrtvi, a i mora se dva puta sedmično javljati u policijsku stanicu sve dok mu ne krene suđenje, 15. oktobra.

imageFoto: Norbert Scanella/imago Sportfotodienst/profimedia

Kada je nedavno pričao o ovom slučaju, kazao je da je bio pijan nakon što je popio bocu viskija netom prije napastovanja. Žrtva je tada tvrdila da ih je dirao i samozadovoljavao se, a onda je uspjela pobjeći i sve prijaviti policiji. Svjedokinje su potvrdile da je Ben Yedder bio "pijan i agresivan" prije nego što se maknuo s mjesta događaja.

Francuz je, prema navodima, krenuo na liječenje od alkoholizma, a i potražio je psihološku pomoć.

"Trudim se. Najbolja opcija je da prestanem s time, tako ću se izliječiti", kazao je bivši reprezentativac Trikolora.

Ben Yedder je trenutno bez kluba nakon što mu je početkom jula ove godine istekao ugovor s Monacom. Prošle sezone nastupio je 34 puta te postigao 20 pogodaka i upisao dvije asistencije. Za reprezentaciju je upisao 19 nastupa i postigao tri pogotka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...