VELIKA PUKOTINA U "TROJCI" U KS UOČI IZBORA: Naša stranka optužila partnere za populizam

Vlada KS je danas izglasala povećanje neto satnice od 3,40, saopštio je predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Senad Sadiković.

  • Politika

  • Prije 6h  Prije 6h

  • 2

Iako to nije kako su prvobitno tražili, da satnica bude 3,70, kažu da je svako povećanje dobro, kao i to da su za dvije godine četiri puta povećali plate. Šator pred zgradom Vlade ostaje, kako je rekao, dok ne potpišu zaključke Vlade.

Protiv je na sjednici Vlade KS bio premijer Nihad Uk i ministri NS. U saopćenju za javnost iz stranke poručuju da čvrsto stoje iza odluke svojih članova Vlade Kantona Sarajevo, kao i da stoje na strani pacijenata.

"Kada moramo birati između pacijenta, kvalitete usluge i dostupnosti lijekova za pacijente s jedne strane, i povećanja plata zdravstvenim radnicima s druge strane, stojimo na strani pacijenta. Zakonski predviđeni rok za pregovaranje oko novog kolektivnog ugovora je za nekoliko mjeseci i tada se moglo razgovarati o platama. Fokus moraju biti pacijenti. Žao nam je što su se naši koalicioni partneri odlučili na ovaj potez. Ne smijemo se voditi populizmom, izbornim strahom i predizbornim kampanjama, moramo odgovorno voditi ustanove", navodi se iz Naše stranke u saopćenju za javnost.

Kako ističu, većina građana Kantona Sarajevo, bez obzira na poteze koje je Vlada KS donijela u proteklom periodu, nažalost i danas s razlogom ima primjedbi na kvalitetu zdravstvene usluge.

"Upravo te usluge nam moraju biti na prvom mjestu, ne izbori. Ne trebamo biti vođeni strahom od protesta, ne smijemo donositi odluke koje će u konačnici ići preko leđa građana. Politika ne smije biti samo takmičenje u popularnosti i populizmu, već treba biti takmičenje u odgovornosti", poručuju iz Naše stranke.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...