IZRAELSKA VOJSKA TVRDI: "Ubili smo šefa operativnog tima Hezbollaha i 20 drugih...!"

"Ministar vanjskih poslova, ministar odbrane, obavještajna zajednica. Moramo to učiniti, ali imamo još mnogo posla”, kazao je Biden, prenosi Radiv.

  • Svijet

  • Prije 3h  

  • 0

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari potvrdio je ubistvo Ibrahima Aqila, šefa operativnog tima libanske organizacije Hezbollah, kao i da je kompletno vodstvo elitnog odreda Radwan eliminisano u izraelskom napadu na Bejrut.

“Uz precizne obavještajne podatke obavještajne divizije, borbeni avioni zračnih snaga [Izraela] gađali su područje Bejruta i ubili Ibrahima Aqila, šefa operativnog tima terorističke organizacije Hezbollah, vršioca dužnosti komandanta jedinice Radwan [specijalnih snaga]. U napadu su zajedno sa Akilom eliminisani najviši operativci i komandni lanac jedinice Radwan”, napisao je Hagari na X-u.

Reporter Axiosa i analitičar za CNN, Barak Radiv potvrdio je ove navode dodajući da se radi o otprilike 20 visokih zvaničnika Hezbollaha.

Citirao je i američkog predsjednika Joea Bidena koji je kazao na sastanku kabineta kako njegova administracija radi smirivanju tenzija na granici Izraela sa Libanom:

“Radim na tome da omogućim stanovnicima sjevernog Izraela i južnog Libana da se bezbjedno vrate svojim domovima. Moj cijeli tim radi na tome. Ministar vanjskih poslova, ministar odbrane, obavještajna zajednica. Moramo to učiniti, ali imamo još mnogo posla”, kazao je Biden, prenosi Radiv.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...