DODIK OPET NEŠTO BRKA OKO DEJTONA: Odlikovao premijera Srbije Ordenom RS-a na lenti

Ovo odlikovanje podsjeća na izboreno pravo za specijalne i paralelne odnose Srbije i Republike Srpske, izjavio je Dodik.

  • Vijesti

  • 26. Sep. 2024  

  • 0

Premijer Srbije Miloš Vučević došao je danas u posjetu Banjoj Luci, gdje ga je dočekao predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Osim što je upriličio doček na crvenom tepihu, Dodik je Vučeviću uručio i Orden RS-a na lenti.

- Ovo odlikovanje ide u prave ruke, ruke čovjeka koji je svoj život založio za razvoj Srbije, dobrih odnosa sa Srpskom i afirmaciju prava srpskog naroda gdje god živi. Vlada Srbije je pod vođstvom Vučevića nastavila intenzivno da, u okviru Dejtonskog sporazuma i Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, razvija odnose RS-a i Srbije na najvišem nivou. Ovo odlikovanje podsjeća na izboreno pravo za specijalne i paralelne odnose Srbije i Republike Srpske, što je predviđeno Dejtonskom mirovnim sporazumom. Poštujemo teritorijalni integritet BiH sa pravima koje ima, ali sa pravima entiteta, rekao je Dodik nakon uručivanja ordena.

Vučević je, zahvaljujući se na priznanju, kazao kako je ono vid zahvalnosti i za cijelu srbiju.

-  Vjerujem da ćemo u skladu sa Dejtonom čuvati Srbiju i RS. Mi smo isti narod, govorimo istim jezikom, imamo istu kulturu, zajedničku prošlost, a imamo pravo i da dijelimo zajedničku budućnost, napomenuo je Vučević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...