"HORDE ZLA" ODAJU POČAST: Prije 15 godina ubijen je navijač FK Sarajevo Vedran Puljić; za zločin do danas niko nije odgovarao

“I danas nakon 15 godina se sjećamo našeg Vedrana i tražimo istinu i pravdu. Počivaj u miru”, poručili su iz FK Sarajevo

  • Sjećanje

  • 04. Okt. 2024  04. Okt. 2024

  • 0

U petak, 4. oktobra, navršava se 15 godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača Fudbalskog kluba Sarajevo.

Puljić je ubijen prije 12 godina ispred stadiona Pecara u Širokom Brijegu. Njegov ubica je na slobodi, a 12 godina se čeka na istinu o ovom slučaju i kažnjavanje počinitelja.

“I danas nakon 15 godina se sjećamo našeg Vedrana i tražimo istinu i pravdu. Počivaj u miru”, poručili su iz FK Sarajevo.

Za ubistvo je osumnjićen bio Oliver Knezović, a nakon dva suđenja Županijski sud u Splitu oslobodio ga je. 2022. oslobođen je pravomoćno, dok je 2023. godine oslobođen nepravomoćno.

Osim ubistva Puljića, taj dan je ranjeno šest navijača vatrenim oružjem. Ni za to niko nije odgovarao.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, i ove godine pozvali su sve Bordo pristalice kako bi od 16:30 se okupili ispred groblja Bare i tako odali počast tragično nastradalom Vedranu Puljiću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...