UPUTIO JASNU PORUKU: Vrhovni vođa Irana rekao da neće uzmaknuti pred Izraelom

Hamenei je kazao da je nedavni iranski napad minimalna kazna za izraelska "zlodjela".

  • Svijet

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamenei je u petak rekao da Iran i njegovi regionalni posrednici neće uzmaknuti pred Izraelom, nekoliko sati nakon izraelskog napada na Bejrut za koji se vjeruje da je bio pokušaj ubojstva nasljednika šefa Hezbolaha, prenosi Hina.

"Brilijantna akcija naših oružanih snaga prije nekoliko noći je bila potpuno zakonita i legitimna", rekao je Hamenei u rijetkom pojavljivanju u javnosti dok je predvodio molitvu u petak u Teheranu, što se odnosilo na iranski raketni napad na Izrael u utorak.

Hamenei je kazao da je nedavni iranski napad minimalna kazna za izraelska "zlodjela".

Ogromnoj gomili na molitvi u petak je rekao da Iran neće "odgađati niti će nepromišljeno djelovati u izvršavanju svoje dužnosti" kada je riječ o suprotstavljanju Izraelu.

Iran je u utorak lansirao niz raketa na Izrael, što je nazvao odmazdom zbog izraelskih napada u kojima su poginuli šef libanonske milicije Hezbolah Hasan Nasralah u Bejrutu prošlog petka i šef palestinske militantne organizacije Hamas Ismail Hanija u Teheranu u julu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...