ZA JABLANICU BAŠ GA BRIGA: Čović prvo obišao poplavljene "hrvatske" općine, prva stanica mu Kiseljak

"Tokom posjete, sastao se s predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom i načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem-Ramljakom, gdje su razgovarali o šteti nastaloj uslijed poplava i prioritetnim koracima za sanaciju".

  • Vijesti

  • 05. Okt. 2024  

  • 1

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je posjetio Kiseljak kako bi se upoznao sa stanjem na terenu nakon razarajućih poplava koje su pogodile ovo područje, saopćeno je iz ove partije.

Tokom posjete, sastao se s predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom i načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem-Ramljakom, gdje su razgovarali o šteti nastaloj uslijed poplava i prioritetnim koracima za sanaciju.

 

Predsjednik Čović je izrazio saučešće porodicama stradalih i pohvalio brzu reakciju lokalnih vlasti i službi koje su neprestano na terenu kako bi pružile pomoć najugroženijima. Istakao je da je u ovakvim trenucima ključno zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti kako bi se omogućila što brža obnova pogođenih područja i osigurala sigurnost stanovništva.

Uz predsjednika Čovića je nazočila i zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, stoji u objavi HDZ BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...