SPEKTAKL U BEOGRADU: Katalonci srušili Zvezdu, Punter u produžecima utišao 20 hiljada navijača

Zvezda je u utakmicu ušla nakon tri uzastopne pobjede, dok su Katalonci slavili u dvije utakmice, ali su doživjeli i jedan poraz.

  • Sport

  • Prije 3h  

  • 0

Nastavljeno je četvrto kolo najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi večerašnjim utakmicama.

Monaco je ugostio Virtus Bolonju, a meč je završen rezultatom 101:85. Prva četvrtina pripala je gostima, koji su ostvarili četiri poena razlike (20:24). U drugoj četvrtini smo vidjeli izjednačenu igru, te se na pauzu otišlo rezultatom 46:47. U trećoj četvrtini domaći košarkaši odigrali su sjajno, preokrenuli rezultat i tu prednost sačuvali u posljednjoj četvrtini, ostvarivši novu pobjedu rezultatom 101:85.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Okobo sa 20 poena, James je postigao 19, dok je Shanigelia dodao 17 poena.

Drugi meč odigran je u Istanbul, meč između Efesa i Olympaikosa je završen rezultatom 91:89. Domaći košarkaši odigrali su loših prvih deset minuta, u kojima su postigli svega 11 poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 11:23 u korist gostiju. U drugoj četvrtini domaći tim konsolidovao je redove i smanjio zaostatak na tri poena razlike. U trećoj četvrtini gledali smo izjednačenu igru, dok su košarkaši Efesa preokrenuli u posljednjoj četvrtini i ostvarili pobjedu rezultatom 91:89.

Najefikasniji igrač meča bio je Larkin sa 24 poena, Fournier je postigao 20, a McKissic dodao 17 poena.

SPEKTAKL U BEOGRADU

U Beogradu je odigrana uzbudljiva utakmica između Crvene zvezde i Barcelone, koja je završena rezultatom 94:98 u korist gostiju.

Zvezda je u utakmicu ušla nakon tri uzastopne pobjede, dok su Katalonci slavili u dvije utakmice, ali su doživjeli i jedan poraz.

Prva četvrtina bila je prilično izjednačena, a gosti iz Španije imali su poen prednosti nakon prvih deset minuta (25:26). U drugoj četvrtini domaći košarkaši su odigrali bolje i na pauzu otišli s tri poena prednosti (47:44).

Početkom treće četvrtine gosti su preokrenuli rezultat, no domaći tim se brzo vratio i u posljednju četvrtinu ušao s prednošću od tri poena (66:63). U dramatičnoj posljednjoj četvrtini rezultat je glasio 84:84 nakon čega su se igrali produžeci koji su pripali gostima iz Španije.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Punter s 24, Mathues s 22 i Kalinić s 19 peona.

Monaco – Virtus Bologna 101:85

Anadolu Efes – Olympiakos 91:85

Crvena zvezda – Barcelona 94:98

Lyon – Baskonia 76:69

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...