VOJSKA SE MOBILISALA: Na terenu veliki broj pripadnika Oružanih snaga BiH, pomažu gdje stignu (VIDEO)

Brojne spasilačke ekipe i danas se nalaze na poplavljenim područjima gdje se traga za nestalim osobama.

  • Društvo

  • 05. Okt. 2024  

  • 0

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i danas se nalaze na poplavljenim područjima u Hercegovini gdje pretražuju teren i tragaju za nestalim osobama. Istovremeno na terenu su i brojni pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Brojne spasilačke ekipe i danas se nalaze na poplavljenim područjima gdje se traga za nestalim osobama. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i danas se nalaze na poplavljenim područjima u Hercegovini gdje pretražuju teren i tragaju za nestalim osobama. Istovremeno na terenu su i brojni pripadnici Oružanih snaga BiH.

Brojne spasilačke ekipe i danas se nalaze na poplavljenim područjima gdje se traga za nestalim osobama.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja, Oružanih snaga BiH, policijskih agencija i volonteri uprkos lošim vremenskim uvjetima s obzirom na kišne padavine koje su nastavljene i danas, pretražuju svaki metar područja gdje bi moglo biti neko od stanovništva.

Bageri inženjerije Oružanih snaga BiH na terenu:

S tim u vezi danas su pripadnici FUCZ pretraživali i Buturović Polje, lokalitet na kojem se nakupila veća količina vode, jezero čija je površina prekrivena jalovinom, smećem i drugim predmetima što dodatno otežava vizuelnu pretragu terena.

Danas su teren pretraživali na vodi, ali i na kopnu te dronovima iz zraka kako bi bili uvjereni da na lokalitetima koje pretražuju nema nestalih osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...