KANADSKI FOTOGRAF UPUTIO MOLBU: “Molim vas pomozite mi da ga pronađem. I ženu lijevo i pastira desno, ukoliko nekoga..."

(...) od njih prepoznate.

  • Kultura

  • Prije 4h  Prije 4h

  • 0

Kanadski fotograf Denis McCready na Facebooku je podijelio interesantnu molbu. Naime, u potrazi je za ljudima koji se nalaze na fotografiji koju je on zabilježio 1996. godine u Sarajevu pa tako moli sve ljude koji ih prepoznaju da se oglase i pomognu mu.

Inače, McCready radi na projektu “Prvo proljeće - Sarajevo 1996.”, a u sklopu kojeg i traži čovjeka na fotografiji koja je nastala te godine, a koju je objavio na Facebooku.

“Kako ulazimo u posljednju sedmicu projekta ‘Prvo proljeće - Sarajevo 1996.’ u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, prikupio sam mnogo priča inspirisanih ovom fotografijom, a ovaj čovjek u traper jakni koji nosi komad papira postao je na neki način heroj”, istakao je fotograf McCready.

Nakon toga je uputio i molbu:

“Molim vas pomozite mi da ga pronađem. I ženu lijevo i pastira desno, ukoliko nekoga od njih prepoznate”.

Inače, ovaj fotograf je u aprilu i maju 1996. godine fotografisao prvo proljeće mira u Sarajevu nakon četiri godine opsade.

Međutim, te fotografije nikada nisu bile predstavljene u gradu.

Ova njegova molba je podijeljena i na Facebook stranici Sniper Alley.

McCready je na svojoj web stranici pojasnio da u saradnji sa Historijskim muzejom BiH radi na projektu “Prvo proljeće - Sarajevo 1996.” te je pozvao građane da učestvuju u stvaranju kolektivnog sjećanja tako što će podijeliti svoje priče inspirisane ovim fotografijama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...