U TIVTU PLENARNA SJEDNICA SAMITA BRDO BRIONI: Prisustvuju članovi Predsjedništva BiH Bećirović, Komšić i Cvijanović; Vučić još nije stigao

Prema agendi Samitu prisustvuje i lider Srbije Aleksandar Vučić, međutim on se još uvijek nije pojavio.

  • Regija

  • 08. Okt. 2024  08. Okt. 2024

  • 0

Tivtu se danas održava regionalni Samit lidera Brdo-Brioni procesa, a domaćin je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

Na sjednici koja je u toku, razgovara se o pitanjima unaprjeđenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije.

Pored domaćina, na samitu učestvuju predsjednici Albanije i Hrvatske, Bajram Begaj i Zoran Milanović, predsjednice Kosova, Slovenije i Sjeverne Makedonije, Vjosa Osmani, Nataša Pirc Musar i Gordana Siljanovska Davkova, članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović.

Prema agendi Samitu prisustvuje i lider Srbije Aleksandar Vučić, međutim on se još uvijek nije pojavio, piše Pobjeda.

Proces Brdo- Brioni zajednička je slovenačko- hrvatska inicijativa pokrenuta 2010. godine, osnovana radi jačanja uzajamnog povjerenja i pomoći zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Članovi inicijative su i Crna Gora, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...