DEMANT "TERMAGA" NA SAOPĆENJE OLIMPIJSKOG CENTRA JAHORINA: "Tvrdnja da „Termag“ neovlašteno izvodi radove na stazi Poljice je netačna"

Osim toga, posjedujemo i saglasnost Olimpijskog centra na projekat izgradnje SPA centra koja nam je data u postupku pribavljanja dokumentacije potrebne za građevinsku dozvolu.

  • Društvo

  • Prije 2h  

  • 0

Povodom saopštenja Olimpijskog centra Jahorina od 18.10.2024. godine, koje je su prenijeli i objavili pojedini mediji, a u kojem se navodi da bi u nastupajućoj zimskoj sezoni staza „Poljice“ mogla biti zatvorena zbog toga što kompanija „Termag" neovlašteno izvodi radove na stazi i time ometa pripremu ski centra za zimsku sezonu, Termag se obratio saopštenjem i kako kažu bili su prinuđeni na ovaj korak kako bi bi javnost bila objektivno i tačno informisana, te kategorički demantuju sve navode iz saopštenja.

Njihov demant prenosimo u cijelosti: 

Saopštenje Olimpijskog centra Jahorina je netačno, neistinito i zlonamjerno, bez ikakvog dokaza plasirano u javnost i dio je kampanje koju centar u posljednje vrijeme vodi protiv naše kompanije, optužujući nas bez osnova i bez ijednog validnog dokaza.

Tvrdnja da „Termag“ neovlašteno izvodi radove na stazi Poljice je netačna, jer radovi koji su trenutno u toku, izvode se na zemljištu koje je u vlasništvu „Termaga“ i za njihovo izvođenje posjedujemo sve potrebne saglasnosti i dozvole, uključujući i rješenje Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove opštine Pale kojim nam se odobravaju radovi na
pripremi gradilišta, a koje je, poštujući zakonsku proceduru, doneseno na osnovu zaključka Vlade RS koja je vlasnik susjedne parcele, kojim nam je data saglasnost za privremeno postavljanje zaštitne ograde radi obezbjeđenja gradilišta i koja će blagovremeno biti uklonjena prije početka zimske sezone.

Osim toga, posjedujemo i saglasnost Olimpijskog centra na projekat izgradnje SPA centra koja nam je data u postupku pribavljanja dokumentacije potrebne za građevinsku dozvolu.

Na 71. sjednici Vlade Republike Srpske, održane 30.05.2024. donesen je Zaključak, pod rednim brojem: 04/1-012-2-1801-24, kojim se odobrava Termag doo privremena upotreba nepokretnosti u svojini Republike Srpske za potrebe gradilišta.

Dana, 01.07.2024. smo dobili Rješenje, izdato od Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove opštine Pale, pod rednim brojem: 05-361-137/24, kojim se odobravaju radovi na pripremi gradilišta i stabilizaciju terena, kao i saglasnost vlasnika za privremeno zauzimanje susjednog zemljišta za potrebe gradilišta.

Dana, 30.12.2021. opština Pale je Termag doo izdala građevinsku dozvolu, pod rednim brojem 05-361/43/21, na osnovu dostavljenog projekta za izgradnju hotela Termag (faza D) i Spa centra (faza G).

Dana, 06.08.2024. Termag doo je dostavio nadležnom Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada Istočno Sarajevo, Prijavu o početku izvođenja radova, koja je protokolisana pod rednim brojem: 06-362-sl/24.

Dana, 29.03.2024., Termag doo je dostavio i Zahtjev na izvođenje pripremnih radova, Olimpijskom centru Jahorina, koji je protokolisan pod rednim brojem 2175-ocj/24 od strane OC Jahorina.

Na osnovu svih navedenih dokumenata, sasvim je jasno da je OC Jahorina upoznat sa radovima koje Termag izvodi u skladu sa svim važećim zakonima i na osnovu rješenja i dozvola izdatih od Vlade Republike Srpske, Grada Istočno Sarajevo, te Opštine Pale.

PROIZVODNJA, PROMET, USLUGE, SPOLJNA I UNUTRAŠNJA TRGOVINA
Ul. Serdar Janka 21, 73220 Rogatica
Tel.+387 58 422 100; Fax:+387 58 415 310
Mat.br.1908804
JIB: 4401450280002; PDV: 401450280002
Reg.u Osn.sudu I.Sarajevo br.:1-1685

Rogatica

www.termaghotel.com www.termagauto.com e-mail:
termag@spinter.net

Želimo da istaknemo činjenicu da je Termag doo, odnosno Termag Hotel Jahorina, lider u hotelijerstvu i turizmu u cijeloj Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini ali i šire. Istaknuti smo član Privredne komore Republike Srpske, član Udruženja privrednika, član Udruženja hotelijera Jahorina, predsjedavajući Sekretrijata Profi programa Republike Srpske, dobitnici
brojnih priznanja iz oblasti turizma i privredni subjekat koji neumorno, već 20 godina, radi na promociji Jahorine, Republike Srpske, turizma i dobre usluge.

Nikada se nismo hvalili sopstvenim uspjesima ali smo prinuđeni istaći podatak da smo nebrojeno puta pomagali funkcionisanju i opstanku samog Olimpijskog centra Jahorina. Tokom 2017. Godine samo čak pozajmljivali novac Olimpijskom centru kako bi mogli nabaviti sistem za osnježavanje za koji nisu imali sredstva.

Godinama unazad Termag doo organizuje niz događaja kao što su trail trke, mountain bike maraton, triatlon takmičenja, razne festivale u cilju promocije Jahorine i turizma uopšte. Vlastitim sredstvima i mehanizacijom Termag doo je izvršio radove na uređenju pješačkih staza na Jahorini, te smo se na svaki poziv OC Jahorina za podršku njihovim aktivnostima rado odazvali i aktivno učestvovali.

Čak se i staza, za koju OC Jahorina neutemeljeno tvrdi da je narušavamo, popularno zove „Termag staza“ jer je upravo kompanija Termag poptuno besplatno radila na uređenju te staze, u periodu kada je ona nastajala. Sve navedeno dovoljno govori o tome da se Termag doo svih godina postojanja ponaša kao odgovoran privredni subjekat, da promoviše pozitivne vrijednosti i u velikoj mjeri doprinosi pozitivnom poslovanju Jahorine i Olimpijskog centra, te da nikada nismo i nikada nećemo ni na koji način ugrožavati bilo čije interese.

Pretpostavljamo da Olimpijski centar Jahorina zbog svoje nesposobnosti krivicu za lošu sezonu, koja još nije ni počela, želi svaliti na druge, te opet kategorički demantujemo sve navode iz njihovog saopštenja kao netačne, izmišljene i zlonamjerne i pozivamo Olimpijski centar Jahorina da nam se javno izvinu, jer ovakvi navodi imaju za posljedicu rušenje ugleda i
reputacije hotela i nanošenje materijalne štete u poslovanju.

U protivnom, bićemo prinuđeni da zaštitu naših prava kao i nadoknadu sve materijalne i nematerijalne štete, štete nanesene ugledu i imidžu „Termag“ DOO direktno prouzrokovane ovakvim saopštenjima Olimpijskog centra Jahorina, tražimo pravnim, odnosno sudskim putem u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Srpske i Zakonom o zaštiti od klevete.

Istovrmeno, zahtjevamo od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Udruženja privrednika, Udruženja hotelijera Jahorina da nas zaštite od ovakvog neodgvoronog i štetnog ponašanja Olimpijskog centra Jahorina."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...