NIJE SE DUGO ČEKALO NA REAKCIJU KREMLJA: "Plan pobjede Zelenskog gura NATO u direktan sukob s Moskvom"

Zelenski je ukrajinskom parlamentu predstavio svoj dugo iščekivani “plan pobjede”.

  • Evropa

  • 16. Okt. 2024  

  • 0

"Plan za pobjedu" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog gura NATO u direktan sukob s Rusijom, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u srijedu.

Zaharova je kazala da će plan koji je Zelenski predstavio svom parlamentu dovesti do katastrofe za ukrajinski narod.

Zelenski je u svom govoru pozvao saveznike da poduzmu hitne korake kako bi ojačali Kijev i pomogli iduće godine okončati sukob s Rusijom.

Kremlj je ranije objavio da je prerano za podbrobniji komentar plana, no dodao da se Kijev treba “otrijezniti” i uvidjeti uzaludnost politika za kojima ide, prenosi Hina.

Zelenski je ukrajinskom parlamentu predstavio svoj dugo iščekivani “plan pobjede” i pozvao svoju ratom iscrpljenu zemlju da ostane ujedinjena u nesigurnom trenutku uoči predsjedničkih izbora 5. novembra u Sjedinjenim Državama, ključnom savezniku Ukrajine.

Dok ruske snage napreduju na istoku i Ukrajini prijeti sumorna zima i nestašica struje, Zelenski je rekao zastupnicima da njegov plan sadrži pet glavnih tačaka koje se oslanjaju na saveznike Kijeva, što uključuje bezuvjetnu pozivnicu za članstvo u NATO-u i konkretnu podršku u naoružanju.

Istaknuo je da nema ustupaka po pitanju ukrajinskog teritorija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...