MASAKR KOD KUPJANSKA: Rusi upali u zamku kod rijeke Oskil, VELIKI BROJ MRTVIH!" (VIDEO)

Prema izveštaju Ukrinforma, ovu informaciju objavio je komandant Nacionalne garde Ukrajine Oleksandar Pivnenko putem poruke na Telegramu.

  • Evropa

  • Prije 7h  

  • 0

Na kupjanskom pravcu, vojnici Nacionalne garde Ukrajine zaustavili su ofanzivu ruskih snaga koje su pokušale da zauzmu prelaz preko rijeke Oskil i presijeku mostobran Oružanih snaga Ukrajine na lijevoj obali.

Prema izveštaju Ukrinforma, ovu informaciju objavio je komandant Nacionalne garde Ukrajine Oleksandar Pivnenko putem poruke na Telegramu.

"Rusi su pokušali da zauzmu prelaz preko rijeke Oskil i presjeku mostobran Oružanih snaga Ukrajine na lijevoj obali. Napad oklopnih vozila i pješadije u tom pravcu odbijen je zajedničkim naporima bataljona 'Ahil' bespilotnih letjelica zajedno sa gardistima brigade Burevij, graničarima brigade Pomsta, kao i padobrancima 77. vazdušno-desantne brigade“, navodi se u saopćenju.

Ukupno je uništeno osam borbenih vozila pešadije i tri tenka, dok je šest borbenih vozila pješadije oštećeno. U sukobima je ubijen 21 pripadnik ruskih snaga, a 26 je ranjeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...