NAVIJAČI FENERBAHČEA SE PITAJU: Da li će Edin Džeko ostati u prvoj postavi Mourinhovog tima?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i dalje je golgeterska klasa, bez obzira što je i Marokanac vrlo dobar igrač.

  • Zabava

  • 17. Okt. 2024  17. Okt. 2024

  • 0

Navijači Fenerbahčea i dalje se pitaju da li će Jose Mourinho dati prednosti Edinu Džeki ili Youssefu En Nesyriju u vrhu napada. U redovima turskog velikana potpuno je nestala razlika između prvog i drugog napadača. Zašto?

Fenerbahče će krenuti drugačijim putem kada je u pitanju izbor napadača. U planu napravljenom na početku sezone, za prvog golgetera smatrano je pojačanje iz Seville, Youssef En Nesyri. Čak je kapiten Edin Džeko trebao napustiti tim. Nesyri je nakon napornih pregovora doveden iz Seville, a  Džeko nije prihvatio ponudu splitskog Hajduka i ostao je u timu.

Kada je počelo novu prvenstvo Džeko je, zbog svojih igara prošle sezone, liderstva i u konačnici reputacije, dobio prednost. Reprezentativac Bosne i Hercegovine i dalje je golgeterska klasa, bez obzira što je i Marokanac vrlo dobar igrač.

En Nesyri, koji nije došao spreman i nije mogao da zadrži punu formu, izazvao je kritike zbog svojih nastupa. Marokanski napadač nije ‘’isporučio’’ ono što se očekivalo od njega, ali u Feneru očekuju da će se nakon međunarodne pauze vratiti u bolju formu. U stručnom štabu svjesni su da će ekipa bez Džeke teško napredovati.

Stoga će kapiten reprezentacije BiH nastaviti da dobija prilike, prenose Sportske.ba.

Kada En Nesyri dođe u formu, situacija bi se mogla zakomplikovati. Prema mišljenju novinara Milliyeta, potpuno je nestala razlika između prvog i drugog strijelca. Dvojica Fenerbahčeovih napadača će se koristiti naizmjenično u zavisnosti od potrebe, protivnika i forme igrača.

Fenerbahče u narednom, 9. kolu turske Superlige, igra u gostima kod Samsunspora, drugoplasiranog tima na tabeli. Utakmica se igra u nedjelju od 18 sati, a vidjećemo kome će portugalski stručnjak dati priliku u napadu, Džeki ili En Nesyriu.

Bosanac je sa pet golova prvi strijelac ekipe i drugi u prvenstvu iza Immobilea iz Bešiktaša. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...