OBILAZE DRŽAVU MICHIGAN: Kamala Harris sutra će napuniti 60 godina i dovela je u pitanje fizičku izdržljivost...

(...) republikanskog kandidata Donalda Trumpa da učinkovito služi kao predsjednik dok su u petak održavali predizborne skupove u državi Michigan, a Trump se branio govoreći o energiji koju je pokazao u kampanji.

  • Svijet

  • Prije 3h  Prije 2h

  • 0

Harris, koja u nedjelju puni 60 godina, izrazila je sumnju u 78-godišnjeg Trumpa. Dob je predstavljala problem još dok je predsjednik Joe Biden (81) bio kandidat na izborima, ali taj je problem riješen nakon što je odustao od kandidature.

Harris je u petak rekla da su vijesti da je bivši predsjednik Trump preskakao intervjue jer je bio umoran i da je zbog toga propustio priliku za drugu debatu s njom izazvale sumnju u njegovu sposobnost.

"To bi trebalo biti zabrinjavajuće. Ako se ne može nositi sa surovošću kampanje, je li sposoban za posao?", rekla je novinarima prije skupa u Grand Rapidu: "To je legitimno pitanje."

Trump je preskočio neke intervjue, ali nije naveo razlog, prenosi Hina.

Po dolasku u Detroit Trump je u razgovoru s novinarima odbacio te tvrdnje. "Ja nisam odmarao 48 dana“ rekao je. "Ja nisam čak ni umoran. Stvarno sam uzbuđen. Znate zašto? Prema anketama mi vodimo, jer je američki narod ne želi.“

Prema predizbornim anketama u "swing" državama zapravo su izjednačeni, a ostaje još samo 18 dana do izbora.

U intervjuu za Fox, Trump se bunio zbog negativnih televizijskih oglasa o njemu i rekao da će zamoliti Ruperta Murdocha, osnivača koji je pokrenuo Fox, da osigura da se takvi oglasi ne emitiraju do dana izbora 5. novembra.

"Reći ću: Rupert, molim te, učini kako sam rekao i pobijedit ćemo jer svi to žele", rekao je Trump.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...