BJESNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Hezbolah objavio šokantne podatke - "Neprijateljski gubici iznosili su oko...."

Nasuprot tome, stotine boraca Islamskog pokreta otpora bile su potpuno spremne i spremne suprotstaviti se bilo kakvom izraelskom kopnenom upadu prema selima južnog Libanona, poručili su.

  • Svijet

  • Prije 23h  Prije 22h

  • 0

Cijela izjava koju je objavio Hezbolah u Libanonu:

“Islamski otpor nastavlja se suprotstavljati izraelskoj agresiji na Libanon, a izraelska neprijateljska vojska pretrpjela je teške gubitke u svojoj opremi i broju oficira i vojnika, duž osi sukoba na prednjem rubu u južnom Libanonu, dosežući svoje lokacije duboko u unutrašnjosti okupirao Palestinu.

Od početka kopnenih operacija na prednjem rubu u blizini libanonsko-palestinske granice, izraelska neprijateljska vojska dovela je 5 vojnih divizija koje se sastoje od više od 70.000 oficira i vojnika te stotine tenkova i vojnih vozila.

Nasuprot tome, stotine boraca Islamskog pokreta otpora bile su potpuno spremne i spremne suprotstaviti se bilo kakvom izraelskom kopnenom upadu prema selima južnog Libanona.

1- Kopneni sukobi: Početkom ove sedmice došlo je do eskalacije tempa herojskih obračuna boraca Islamskog otpora sa časnicima i vojnicima izraelskog neprijatelja koji su s nekoliko putova u istočnom i zapadnom sektoru prodirali prema selima Adaisseh, Rab Thalatheen, Blida , Markaba, Al-Qawzah, Aita al-Shaab i Ramia, uz jaku vatrenu zaštitu zračnih snaga i topništva gađajući gore navedena sela i njihovu okolinu.

Prema unaprijed pripremljenim terenskim planovima, borci Islamskog otpora suočili su se s neprijateljskim snagama oko i unutar nekih sela gađajući napredne staze i namamljujući te snage u neke napredne zasjede unutar nekih pograničnih sela, gdje su se odvijali nasilni sukobi s neprijateljem na nuli udaljenosti, posebice u mjestima Al-Qawzah i Rab Thalatheen, što je za posljedicu imalo 10 mrtvih i više od 150 ranjenih neprijatelja te uništenje 9 tenkova Merkava i 4 vojna buldožera.

2- Raketna snaga: Raketne snage Islamskog otpora nastavljaju, postupno se povećavajući iz dana u dan, gađati okupljanja izraelskog neprijatelja u vojnim lokacijama i vojarnama duž libanonsko-palestinske granice te u naseljima i okupiranim gradovima na sjeveru, dopirući do njegovih vojnih baza duboko unutar okupirane Palestine, s raznim vrstama projektila, uključujući i precizne projektile koji se prvi put koriste.

3- Zračne snage: Zračne snage Islamskog otpora nastavljaju, postupno povećavajući dan za danom, gađati neprijateljske vojne baze s libanonsko-palestinske granice, sežući duboko u okupiranu Palestinu, s različitim tipovima samoubilačkih dronova, uključujući i tip koji se koristi za prvi put. Osim zadaća izviđanja i prikupljanja informacija.

4- Jedinica protuzračne odbrane: Borci Islamskog otpora u Jedinici protuzračne odbrane suprotstavili su se i nastavljaju odgovarajućim naoružanjem suprotstavljati izraelskim vojnim zrakoplovima koji napadaju Libanon, kako izviđačkim tako i borbenim, pri čemu su uspjeli oboriti dva izviđačka zrakoplova “Hermes 450”. Neprijateljski gubici, prema onome što su pratili borci Islamskog otpora, iznosili su oko 55 mrtvih i više od 500 ranjenih časnika i vojnika izraelske neprijateljske vojske, uz uništenje 20 tenkova Merkava, uništena 4 vojna buldožera, oklopno vozilo i oklopni transporter, uz obaranje dvije bespilotne letjelice "Hermes 450".

Ovaj bilans ne uključuje gubitke izraelskog neprijatelja u vojnim bazama i vojarnama duž libanonsko-palestinske granice, sežući duboko u okupiranu Palestinu. Na temelju direktiva vodstva otpora, Operativna soba islamskog otpora najavljuje prijelaz na novu i eskalirajuću fazu u sukobu s izraelskim neprijateljem, o čemu će se raspravljati u događajima koji slijede”, navodi se u saopćenju Hezbolaha.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...