TIJESNO DO SAMOG KRAJA: Gubi li Mahmut Jukić mjesto načelnika u Bosanskom Petrovcu?



Preostaje se da se sačekaju glasovi iz dijaspore

  • Politika

  • Prije 2h  

  • 0

Nakon što je Mahmut Jukić, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA), proglasio pobjedu dan poslije lokalnih izbora održanih 7. oktobra u Bosanskom Petrovcu, novi rezultati su ga demantirali. Prebrojavanjem glasova mobilnih timova, koje je obavljeno jučer, Jukić je izgubio prednost i sada zaostaje za Bojanom Velaga-Lipić, kandidatkinjom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Prema trenutnim podacima, Bojana Velaga-Lipić ima 1.147 glasova, dok Jukić broji 1.123.

Iako se još očekuje prebrojavanje glasova iz dijaspore, procjenjuje se da Jukić nema realne šanse da preokrene situaciju u svoju korist, prenosi Fena.

Preostaje se da se sačekaju glasovi iz dijaspore koji će odlučiti ko će preuzeti funkciju prvog čovjeka Bosanskog Petrovca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...