"ŠIRENJE RATA U REGIONU OZBILJNA PRIJETNJA": Iranski ministar vanjskih poslova poručio da je njegova zemlja za mir, ali i da su spremni za...

"Izraelski režim ne priznaje nikakva ograničenja u ratnim zločinima koje čini. Mi podržavamo trajni i trenutni prekid vatre u Gazi i Libanu", poručio je Erakchi.

  • Svijet

  • Prije 2h  

  • 0

Iranski ministar vanjskih poslova Abbas Erakchi izjavio je da širenje rata u regiji vide kao ozbiljnu prijetnju i da žele hitan prekid vatre u Gazi i Libanu.

"Mi smo za mir, ali smo spreman za svaki scenario", poručio je Erakchi.

Iranski ministar vanjskih poslova sastao se u Istanbulu sa turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka, Erakchi je rekao da je "širenje rata u regionu ozbiljna prijetnja", prenosi Anadolija.

Istakao je da Izrael pokušava zapaliti region svojim napadima u Gazi i Libanu.

"Izraelski režim ne priznaje nikakva ograničenja u ratnim zločinima koje čini. Mi podržavamo trajni i trenutni prekid vatre u Gazi i Libanu", poručio je Erakchi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...