JEZIVO SVJEDOČANSTVO NAPADNUTE BH. PROFESORICE: „Uletio u zbornicu i opalio mi dva šamara…“

Iz resornog entitetskog ministarstva zatražili su najoštrije sankcije za napadača i hitan stručno-pedagoški nadzor u ovoj školi.

  • Društvo

  • 17. Okt. 2024  17. Okt. 2024

  • 0

Javnost u Bosni i hercegovini šokirao je incident koji se dogodio u srednjoj školi u Bijeljini, kada je roditelj učenika ošamario profesoricu u školskoj zbornici.

Kao motiv napada nezvanično je navedena loša ocjena. Četiri dana nakon napada, oglasilo se i resorno entitetsko ministarstvo, a ovaj događaj ponovo je pokrenuo pitanje – gdje se nalazi društvo u kojem roditelji fizički nasrću na profesore?

Javnost je i dalje u nevjerici nakon incidenta koji se dogodio u Srednjoj poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini. Roditelj jednog od učenika u školskoj zbornici fizički je nasrnuo na profesoricu Oliveru Krsmanović.

-Pojavio se meni nepoznat čovjek na vratima, bile smo koelgica i ja, kolegica je bila licem okrenuta vratima, ja leđima. On je nju pitao ima li pomoćnika direktora, a ima li Olivere Krsmanović, ja sam se okrenuila i rekla ja sam, da bi čovjek uletio u zbornicu i opalio mi dva šamara, jedan s jedne, drugi s druge strane, kazala je Olivera Krsmanović, napadnuta profesorica.

Iz poljoprivredno medicinske škole u Bijeljini ističu da su dalje aktivnosti na ovom slučaju još uvijek u toku.

Ono što su takođe rekli jeste da su već u petak odmah nakon incidenta obaviještene nadležne institucije, da su preduzeti svi koraci po procedure koja se nastavlja.

Iz resornog entitetskog ministarstva zatražili su najoštrije sankcije za napadača i hitan stručno-pedagoški nadzor u ovoj školi.

Više u prilogu BHRT-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...